Германската полиция задържа 19-годишен сириец, заподозрян, че е подготвял ислямистки

...
Германската полиция задържа 19-годишен сириец, заподозрян, че е подготвял ислямистки
Коментари Харесай

Германия задържа сириец по подозрение за готвен бомбен атентат

Германската полиция задържа 19-годишен сириец, обвинен, че е подготвял ислямистки бомбен атентат за да убие или рани колкото може повече хора, оповестиха от немската федерална прокуратура, представени от организация Ройтерс. 

Младежът с име Ямен А., е задържан призори от специфичните сили в град Шверин, Североизточна Германия. Обискирани са няколко жилището в района, ситуиран северно от Берлин. Според Die Welt обвинените възнамерявали да нападат мол в град Есен.

Сириецът евентуално е възнамерявал и подготвил атентат с ислямистки претекстове в Германия, в който да се употребява доста мощен експлозив, акцентира федералната прокуратура по случаите, свързани с тероризъм. Според ведомството още не е ясно дали обвиненият е имал определена цел, когато е бил задържан. Няма данни да е бил член на терористична организация. От прокуратурата не прецизират по кое време е дошъл в Германия. 

Според следствието сириецът е решил най-късно през юли 2017 година „ да взриви в Германия бомба с желанието да убие или рани допустимо най-вече хора ”, а след това е почнал да се доставя с нужните материали и химични субстанции с цел да направи експлозива, добавя bTV.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР