Германската полиция арестува руски учен, работещ в немски университет, като

...
Германската полиция арестува руски учен, работещ в немски университет, като
Коментари Харесай

Германия откри и задържа руски шпионин и в университет

Германската полиция арестува съветски академик, работещ в немски университет, като го упрекна в шпионаж за Москва, заяви  в понеделник локалната прокуратура. Задържането е станало още в петък, а в събота обвинения е разпитан от арбитър, който го е оставил в ареста.

Германските прокурори оповестиха, че арестуваният със сигурност  " е работил за съветска загадка работа от началото на октомври 2020 година ". Те смятат, че той се е срещал най-малко три пъти с член на съветското разузнаване сред октомври 2020 година и този месец. На два пъти той твърди, че „ е предавал информация от домейна на университета “. Той е обвинен в приемане на пари в подмяна на услугите си. Германските управляващи са претърсили дома и работното му място. 

" Сега " напомня:

Германските прокурори обявиха в края на февруари т.г., че са повдигнали обвинявания в шпионаж против немец, обвинен в предаване на данни от Бундестага на съветските секрети служби. Заподозреният, посочен единствено като Йенс Ф., е работил във компания, която е имала подписан контракт с Бундестага за осъществяване на постоянни инспекции на електрическо съоръжение в Народното събрание.  С неговия достъп, той събирал данни, които предавал на „ чиновник в съветското посолство в Берлин, който работи главно за съветската военна загадка работа ГРУ “, твърдяха немските управляващи.
Заподозреният се яви в събота пред арбитър, който го остави в ареста.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР