Германската партия Съюз 90/Зелени номинира съпредседателката си Аналена Бербок за

...
Германската партия Съюз 90/Зелени номинира съпредседателката си Аналена Бербок за
Коментари Харесай

Зелените в Германия номинираха външен министър, и вицеканцлер и министър на икономиката

Германската партия " Съюз 90/Зелени " номинира съпредседателката си Аналена Бербок за външен министър в идващото държавно управление и удостовери, че ще предложи Роберт Хабек за вицекенцлер и министър на стопанската система, който ще дава отговор и за политиката във връзка с климата, предадоха международните организации.

Двете номинации, дружно с тези за други за постове в кабинета, бяха оповестени нощес при започване на процеса на съвещания с представители на Зелените за одобрение на съдружното съглашение, което партията контракти със социалдемократите и свободните демократи.

Бербок ще е първата жена външен министър.

Зелените предложиха също Джем Йоздемир - някогашен партиен водач, за министър на селското стопанство. Син на работничка в текстилна фабрика и преподавател, пристигнали в Германия като гастарбайтери през 60-те години, той ще е първият член на немската трипартийна коалиция от етническото турско население, получил министерски пост.

В сряда трите съдружни колегата показаха визията си по какъв начин Германия да извърши зеления преход, по какъв начин да се форсира дигитализацията и да бъдат възприети някои демократични обществени политики.

Зелените предложиха също Ане Шпигел за министър по въпросите на фамилията и Щефи Лемке за министър на околната среда.

Трите партии записаха в съдружното си съглашение по какъв начин ще разпределят постовете в кабинета.

Резултатите от гласуването на членовете на партията на Зелените на съдружното спорзумение се чакат през първия уикенд на декември, по времето, когато се чака ГСДП и ПСвД да ратифицират съглашението.

Това ще значи, че социалдемократът Олаф Шолц ще наследи Ангела Меркел и ще стане федерален канцлер в седмицата, която стартира на 6 декември.

И.д. външен министър Хайко Маас поздрави Бербок с поемането на поста на първи посланик на Федерална Република Германия. В Туитър Маас написа, че 151 години след основаването на този пост, е пристигнал моментът той да бъде стихотворец от жена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР