Германската национална асоциация на здравноосигурителните фондове (GKV-Spitzenverband) добави България към

...
Германската национална асоциация на здравноосигурителните фондове (GKV-Spitzenverband) добави България към
Коментари Харесай

Здравната система на Германия ще покрива лечение в санаториуми в България

Германската национална асоциация на здравноосигурителните фондове (GKV-Spitzenverband) добави България към листата от 13 страни, в които признава даването на медицински амбулаторни услуги, заяви Германо-българската индустриална камара.

Осигурените в Германия имат право един път на 3 година да отиват за 2-3 седмици на отмора, съчетана с здравна предварителна защита. Под лекарски инструкции се изготвят самостоятелни стратегии за терапия и извършения за профилактика на ревматизъм, изтощеност, болки в ставите, болести на дихателната система и други.

Здравният туризъм, чиито услуги са с високо качество и се прeдлагат целогодишно, е основен детайл от нашите старания за одобряване на България като дестинация за четири сезона. Това пък разгласи през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от пресцентъра си, откривайки шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, отдаден на тази тематика.

Важно e да покажем качество на услугите, само че и да заслужим доверието на основни пазари. Германия е един от тях, уточни министърът.

Тя назова " голям триумф и исторически пробив " това, че здравни каси от Германия ще заплащат на своите клиенти разноски за лекуване в България.

Ангелкова добави, че и частните хотели ще имат право да оферират услуги, сертифицирани и спазващи наредбите на Министерството на туризма и на Министерството на здравеопазването.

Представители на немските здравни каси са създали специфична инспекция на място, стана ясно от думите на министъра.

Ангелкова оповестява още, че в границите на обновената Национална тактика за стабилно развиване на туризма до 2030 година е почнало да се създава подстратегия за здравния туризъм с съответен проект за деяние към нея. Те са оповестени за публично разискване. Обявява, че дружно със здравния министър е почнала полемика по тематиката с изтъкнати български лекари, с цел да се нарежда страната на тази карта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР