Германската Lilium получи одобрение за разработване и експлоатация на своя

...
Германската Lilium получи одобрение за разработване и експлоатация на своя
Коментари Харесай

ЕС разреши електрическите въздушни таксита

Германската Lilium получи утвърждение за създаване и употреба на своя аероплан

Електрическият аероплан на Lilium ще изминава 300 км с едно зареждане
(снимка: Lilium)

Европейският съюз позволи основаването и употребата на електрически въздушни таксита Lilium. Това е основно решение за перспективната нова промишленост, означават наблюдаващите на пазара.

Германската компания за въздушни таксита Lilium получи утвърждение от Европейски Съюз за създаване и употреба на електрически самолети с отвесно политане и кацане. Разрешението, издадено от Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA), има основно значение за развиването на промишлеността, която работи от няколко години, защото ще ѝ помогне да приготви технологията за комерсиална приложимост.

Lilium е получила по този начин нареченото „ утвърждение на проектантската организация ” (DOA) от EASA, отбелязва CNBC в репортаж по тематиката. Всъщност това е лиценз със специфични условия. Документът дава опция на компанията да проектира и създава свои самолети при липса на контрактувани и въведени публични правила за тази област.

Одобрението може дейно да се смята за „ лиценз за работа ”, разяснява Аластер Макинтош, основен софтуерен шеф и началник на инженеринга в Lilium. „ Получаването на утвърждение за дизайн от EASA в допълнение ни стимулира да продължим напред с комерсиализацията на революционния превоз Lilium Jet ”, съобщи той.
още по темата
Люк Титгат, изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф на EASA, разясни, че организацията “определя постоянни правила за работа и се грижи за екологичните аспекти, в това число равнищата на шума, като в същото време подсигурява спазването на високи стандарти за сигурност ”.

„ В същото време ние се притесняваме да не създадем бариери за нахлуване на този нов пазар и работим в партньорство с Lilium в къси периоди. Бих желал да поздравя Lilium за постигането на утвърждение на дизайна, което способства за развиването на европейската електрическа авиация ”, сподели Титгат.

През последните години софтуерни колоси и вложители наляха милиарди долари в инициативи, ориентирани към основаване на летящо такси, само че до момента с дребен триумф. В случая с Lilium, компанията е по-фокусирана върху междуградски превоз, в сравнение с в полети до други страни.

Технически, Lilium Jet употребява няколко дребни витла, задвижвани от електрически мотори, с цел да си обезпечи подемна мощ по време на политане и кацане, както и двигателна сила по време на крейсерски полет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР