Германската крайнодясна популистката партия Алтернатива за Германия“ избира днес нови

...
Германската крайнодясна популистката партия Алтернатива за Германия“ избира днес нови
Коментари Харесай

Конгресът на крайнодясната Алтернатива за Германия е съпроводен с остри сблъсъци между протестиращи и полиция

Германската крайнодясна популистката партия „ Алтернатива за Германия “ избира през днешния ден нови водачи на конгрес в Хановер. Конгресът е съпроводен с остри конфликти сред протестиращи против крайнодесните в Германия и полиция.

Десетки души бяха задържани, а неколцина ранени, откакто полицията в немския град Хановер разпръсна с водни оръдия митинг против провеждащия се в града конгрес на крайнодясната популистка партия „ Алтернатива за Германия “.

Конгресът трябваше да стартира в 10 часа тази заран, само че се отсрочи с час поради безредиците. На него 516 делегати би трябвало да изберат ново управление. За да проправи път на делегатите, полицията прибягна и до мощ. Включи водни оръдия, разпръсна най-упоритите с палки и пикантен спрей. Демонстрантите пък замеряха служителите на реда с камъни. Има задържани, както и ранени. Пострадали са и служители на реда, и стачкуващи. Полицията не оповестява какъв брой тъкмо.

Делегатите би трябвало да изберат ново дуо отпред на партията. Един от сигурните претенденти е досегашният водач Йорг Мойтен. Първоначално се смяташе, че за другото челно място ще се кандидатира Александер Гауланд . Бившият християндемократ е един от най-опитните и уважавани политици в партията. Той обаче се отхвърли да се състезава за председателското място. С най-големи шансове да заеме вакантното място е Георг Пацдерски – един от умерените членове на популистката партия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР