Германската компания със седалище в Берлин - Siemens AG, се

...
Германската компания със седалище в Берлин - Siemens AG, се
Коментари Харесай

Siemens листва Siemens Healthineers на фондовата борса във Франкфурт

Германската компания със седалище в Берлин - Siemens AG, се готви да листва настрана ръководеното си сдружение в областта на опазването на здравето - Siemens Healthineers, в сегмента Prime Standard на Франкфуртската фондова борса, оповестиха от едноименна корпоративна група.

Стъпката, утвърдена от Надзорния съвет на компанията, е планувана за първата половина на 2018 година. "За Siemens Healthineers общественото предложение е идната разумна крачка и основа за разширение на мощната ни позиция като водещ международен снабдител на технологии за опазването на здравето ", разгласи Михаел Сен, ръководител на Надзорния съвет на Siemens Healthineers и член на Управителния съвет на Siemens.

Франкфурт е един от най-големите центрове за търговия с скъпи бумаги в света и смисъла му ще продължи да се усилва в следствие от Брекзит. Освен това градът е прелъстителен за вложители от цялостен ​​свят. „ Публичното предложение ще даде на Siemens Healthineers предприемаческа еластичност и достъп до финансовия пазар. Целта е сдружението да се развива стабилно и печелившо, като в същото време интензивно работи за смяна на парадигмата в здравната промишленост ", показва още Михаел Сен.

За задачата ще бъде основано акционерно сдружение Siemens Healthineers AG. "Нашата подготовка за общественото предложение върви напълно по график. Концепцията "Стратегия 2025 " и мениджърският екип са налице. Правните предпоставки значително са изпълнени. Deutsche Bank, Goldman Sachs International и J.P. Morgan са ангажирани като световни координатори, а BNP PARIBAS, BofA Merrill Lynch, Citigroup и UBS Investment Bank - като спомагателни синдикирани банки ", добавя основният финансов шеф на Siemens Ралф П. Томас.

"Сименс " АГ (Siemens AG - наречие: Зийменс) е немска компания, оглавяваща едноименна корпоративна група, която е измежду най-големите в света. Развива се в 6 съществени бизнес посоки: връзки и информатика, автоматика и надзор, енергетика, превоз, медицина, осветяване. Компанията също по този начин има ползи във финансите, строителството, битовата техника, водопречиствателните технологии и бизнес услугите. Световните централи на групата "Сименс " се намират в Берлин и Мюнхен. Акции на "Сименс " АГ се котират на Франкфуртската и Нюйоркската фондови тържища от 12 март 2001 година. В целия свят групата разполага с 472 000 служащи в 190 страни.

Компанията има бизнес и у нас посредством " Siemens България " ЕООД , което е водещ снабдител на новаторски артикули, технологии и решения в областта на промишлеността, енергетиката, превоза, опазването на здравето и инфраструктурата. Бизнес ползите ни са ориентирани към областите на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията. Компанията има над 500 чиновници в страната.

В началото на 1991 година Siemens възвръща традицията да участва непосредствено в страната и основава личен oфис в София, в който са показани главните посоки на сдружението. През октомври 1998 година
е записана и пълнофункционална дъщерна компания на концерна Siemens в България - "Сименс " ЕООД.

Освен със своите висококачествени и новаторски артикули, решения и услуги Siemens е шеф на близо 250 души в района на град Правец, където през 2005 година бе открита фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение.

Професионализмът на българските инженери получават огромно самопризнание с помощта на обстоятелството, че в България са локализирани два способени центъра, които работят по планове на компанията по целия свят. Български експерти подкрепят планове на Siemens в региона на енергийния инженеринг в Европа и Азия.

Другият значителен принос на локалния ноу-хау и експертиза към бизнеса на Siemens е активността на Центъра за нововъведения всградните технологии. В него близо 90 висококвалифицирани експерти работят по интернационалните планове на компанията.

Франкфуртската фондова борса (на немски: Frankfurter Wertpapierbörse, съкр. FWB) е най-голямата немска компания, която е и измежду най-големите фондови тържища в света. Нейн оператор е акционерното сдружение Deutsche Börse AG. Централният офис на борсата се намира във Франкфурт на Майн.

Началото на борсата е сложено през 1585 година с приемането на обединен обменен курс във Франкфурт на Майн, който по това време към този момент е огромен европейски търговски център.

Франкфуртската фондова борса заема лидерска позиция в Германия през 1949 година. Предадена е под контрола на Deutsche Börse Group през 1993 година.

Основиятн показател на борсата е DAX (на немски: Deutscher Aktienindex), който отразява цените на акциите от 30 най-големи немски компании, и съставлява барометър за положението на немската стопанска система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР