Германската икономика вероятно се е забавила през второто тримесечие, прогнозира

...
Германската икономика вероятно се е забавила през второто тримесечие, прогнозира
Коментари Харесай

Хоризонтът пред Германия – бавен икономически растеж

Германската стопанска система евентуално се е забавила през второто тримесечие, предвижда през днешния ден министерство на стопанската система и енергетиката на Германия, като се базира на наличните стопански индикатори, съобщи ДПА. Това се случва след изненадващо мощния напредък през първите три месеца на 2019 година.

След като едвам избегна криза в края на 2018 година, немската стопанска система набъбна с 0,4 % през първото тримесечие на 2019 година.

Министерството обаче предвижда " слаба икономическа наклонност " за тримесечието, което завърши в края на юни.

Сигнали от бранша на услугите демонстрират, че мощният напредък ще отслабне, като ще продължи затихването и в промишления бранш, уточни министерството.

Пазарът на труда към момента способства за стимулирането на стопанската система въпреки и с по-бавен ритъм. Същият резултат имат повишените приходи на семействата и ограниченията за данъчно стимулиране, съгласно ведомството.

Отбелязва се, че също по този начин се следят " обилни низходящи опасности " поради комерсиалните спорове, Брекзит и геополитическото напрежение. Всички тези фактори се отразяват на международната стопанска система.

Германското държавно управление и анализатори намалиха икономическите си прогнози през последните месеци. Пролетната прогноза на държавното управление предвиждаше напредък от 0,5 % за 2019 година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР