Германската газова компания Uniper поиска помощ за стабилизиране от правителството,

...
Германската газова компания Uniper поиска помощ за стабилизиране от правителството,
Коментари Харесай

Газов гигант предлага национализация на Берлин: германците са изправени пред пазарни цени

Германската газова компания Uniper изиска помощ за стабилизиране от държавното управление, защото доставките на съветски газ са намалели, а горивото от други източници е доста по-скъпо. Сред ограниченията са нови заеми и по-високи цени за крайните консуматори.

Междувременно акционер в Uniper предлага национализация на компанията. Експертите считат, че до април идната година ще има доста такива компании в целия Европейски съюз.

Един от най-големите купувачи в Германия на съветския оператор на газ и електроцентрали Uniper кандидатства за държавна поддръжка според новото енергийно законодателство на страната.

„ Като най-големият вносител на газ в Германия, Uniper страда най-вече от съкращенията на доставките на съветски газ и затова е под извънреден финансов напън ", се споделя в изказване на акционера на Fortum.

" От средата на юни Uniper получава единствено 40% от контрактуваните размери газ от Русия и е принудена да купува изчезналия газ на доста по-високи пазарни цени “, написа още в изказването.

Самата Uniper съобщи, че е поискала спомагателни заеми и заслужено систематизиране на разноските в сходство с членове 24 и 26 от немския закон за енергийната сигурност.

Това са промени, които разрешават на комуналните услуги да получават опростена ликвидна поддръжка под формата на гаранции, заеми или рекапитализация от федералното държавно управление посредством Фонда за икономическа стабилизация.

Освен това новият закон планува ограничения като разпределение на високите разноски на всички консуматори на газ или прекосяване към по-високи цени по съществуващи контракти.

По-рано Fortum даде на Uniper заем от 8 милиарда евро, само че това не беше задоволително. В изказването си акционерът оповестява, че води дейни договаряния с немското държавно управление и едно от предложенията е преструктуриране на газовата компания и основаване на снабдител, който ще бъде благосъстоятелност на Германия.

„ Няма подозрение, че Uniper ще бъде финансирана или национализирана от немското държавно управление ", отбелязва колумнистът на Bloomberg Хавиер Блас в Twitter.

" Това няма да е последната компания, която ще получи парите. До април 2023 година това ще бъде доста, доста дълъг лист. Не единствено в Германия, само че и в целия Европейски съюз и Обединеното кралство “, продължава специалистът.

Той отбелязва, че национализацията е стигнала и до Франция, където държавното управление ще поеме от оператора на атомната електроцентрала EDF цялостна благосъстоятелност.

„ Европейската комисия и Европейският съвет могат да бъдат поздравени за изобилната и заслужена „ годишна продукция “ от техните енергийни и санкционни политики “, споделя Алексей Гривач, заместник-директор на ФНЕБ.

В средата на юни " Газпром " разгласи, че понижава потенциала на " Северен поток ", защото не е получил от ремонта газокомпресорна установка (GCU). Siemens удостовери това, обяснявайки обстановката с канадските наказания.

В резултат на това доставките на съветски газ по Балтийския газопровод са намалели със 100 милиона кубически метра до 67 милиона кубически метра. А от понеделник те ще паднат до нула, защото Северен поток ще бъде пуснат на 10-дневен профилактичен ремонт.

Министърът на стопанската система Робърт Хабек обществено прикани канадското държавно управление да позволи премахването на GPA от страната и съгласно " Европейска истина ", Отава се съгласи да направи изключение от глобите.

„ Ако тази турбина пристигна след ремонта, това ще разреши да се усили размерът. Има единствено един въпрос: за какво не го направиха незабавно? " Това сподели през днешния ден прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Междувременно цените на газа в Европа скочиха повече от два пъти за месец. Котировките им надвишават 1800 $ за хиляда кубически метра.

Намалените доставки на съветски газ и растящите цени на газа към този момент принуждават немските компании и общини да понижат топлата вода, отоплението, уличното осветяване и да затворят плувните басейни. Financial Times пресмята, че немската стопанска система е в най-тежката си енергийна рецесия от 70-те години насам.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР