Германската футболна лига (ДФЛ) насрочи за 14 ноември дискусията за

...
Германската футболна лига (ДФЛ) насрочи за 14 ноември дискусията за
Коментари Харесай

Готвят огромна революция в германския футбол

Германската футболна лига (ДФЛ) насрочи за 14 ноември полемиката за възможното модифициране на правилото " 50+1 ", оповестява организация ДПА. При предпочитание от клубовете, тематиката ще влезе в дневния ред на генералната асамблея на организацията през месец декември.

Правилото " 50+1 " на процедура възпира по този начин мечтаните от новото управление на ДФЛ доходи от чужбина, защото изключва едноличната благосъстоятелност в клубовете. 

Някои от тимовете в двете професионални дивизии, в това число Байерн Мюнхен, също са на мнение, че правилото " 50+1 " е архаично и стопира развиването на Будеслигата. Основна причина, несъмнено, са големите суми, които в днешно време хвърлят на трансферния пазар клубове от Англия и Саудитска Арабия.

Една от малките врати за заобикаляне на правилото е позволяването на задгранични вложения в Бундеслигата като цяло, вместо в обособени клубове. Подобна концепция обаче бе изрично отхвърлена от 36-те клуба от първа и втора дивизия през месец май. Предложението бе да бъдат продадени 12.5% от медийните права за период от 20 години, както го направи испанската Ла Лига.

ДФЛ се надяваше, че ще изкара близо 2 милиарда евро от външни вложители.

Байер Леверкузен (собственост на фармацевтичната компания " Байер " ), Волфсбург (на " Фолксваген " ) и Хофенхайм (на Дийтмар Хоп) са единствените клубове в Бундеслигата, които имат мажоритарни акционери. Република България Лайпциг пък е косвено под контрола на компанията за енергийни питиета " Ред Бул ".

Хоп разгласи преди време, че има желание да постави завършек на извънредния статут на Хофенхайм./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР