Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на

...
Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на
Коментари Харесай

Опел изтегля 43 000 дизелови автомобили

Германската федерална работа за транспортните средства (KBA) е наредила на производителя на коли Opel да изтегли десетки хиляди дизелови коли, конфигурирани да заблудят тестванията за контролиране на излъчванията.


От службата " поръчаха на 17 октомври наложително евакуиране " за дизеловите модели на Opel Insignia, Cascada и Zafira, отговарящи на най-новите стандарти за излъчвания Euro 6, създадени сред 2013 и 2016 година, защото съгласно управляващите те са оборудвани с " нелегално " устройство за отменяне ".

Този програмен продукт е основан, с цел да се основава усещането, че транспортните средства наподобяват по-малко замърсяващи по време на тестванията на регулаторите, в сравнение с при действително пътно шофиране.

Opel към този момент е почнал доброволни поправки на 96 000 наранени коли в Европа, заяви представител на компанията пред Агенция Франс Прес, като към 43 000 ще бъдат усъвършенствани.

Това значи, че съществуват публично утвърдени процедури за ремонт, които могат бързо да се приложат при изтеглените от приложимост коли.

Все отново от Opel отхвърлят изказванието на KВA, че са направили нещо нелегално и споделиха, че ще оспорят всяко разпореждане за наложително връщане на коли.

Opel тази седмица стана следващото име на немска компания,, което ще претърпи полицейско следствие в седалището си вследствие на абсурда " Дизелгейт ", в който " Фолксваген " позволи през 2015 година да конфигурира анулиращи устройства в 11 милиона автомобила по целия свят.

Други изявени производители на коли като производителя на Mercedes-Benz Daimler и BMW към този момент направиха евакуиране на свои коли, а формалните инспекции за машинация с излъчванията не стопират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР