Германската енергийна компания RWE ще предприеме съдебни действия срещу руския

...
Германската енергийна компания RWE ще предприеме съдебни действия срещу руския
Коментари Харесай

Германската компания RWE завежда дело срещу Газпром

Германската енергийна компания RWE ще предприеме правосъдни дейности против съветския " Газпром " във връзка със спрените доставки на газ - последната немска компания, която прави това, откогато Москва нахлу в Украйна.

След нашествието Газпром непрекъснато понижава доставките по газопроводите за Германия в очевидно възмездие за западните наказания против Русия, което докара до повишаване на цените на силата.

Миналата седмица немският енергиен колос Uniper съобщи, че търси обезщетение от Газпром в интернационален арбитражен съд, тъй като неуспехът на съветската компания да доставя газ им е коствал милиарди евро.

Говорителка на RWE удостовери пред AFP, че компанията също е почнала дейности, само че отхвърли да даде повече детайлности. 

Неспособността на " Газпром " да достави обещаните доставки значи, че немските компании, които от дълго време са мощно подвластни от съветската сила, би трябвало да купуват газ на международните пазари на доста по-високи цени. 

Финансовият ежедневник Handelsblatt заяви, че разноските, направени от RWE, евентуално са по-ниски - към един милиард евро (1 милиард долара) - от тези, направени от Uniper.

Uniper е сключила доста по-големи контракти и е пресметнала загубите си от прекъсването на доставките на 11,6 милиарда евро. Газпром отхвърли изказванията на Uniper.

Дружеството, което е най-големият вносител на газ в Германия, се съгласи да бъде национализирано, откакто фрапантното понижаване на доставките от страна на Русия го докара до ръба на банкрута. 

Тя регистрира чиста загуба от 40 милиарда евро за първите девет месеца на годината - една от най-големите загуби в историята на немските компании. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР