Германската Бундеслига се завръща днес с шест вълнуващи сблъсъка, сред

...
Германската Бундеслига се завръща днес с шест вълнуващи сблъсъка, сред
Коментари Харесай

Бундеслигата се завръща

Германската Бундеслига се завръща през днешния ден с шест вълнуващи конфликта, измежду които изпъква Рурското дерби сред Борусия Дортмунд и Шалке 04. Това се случва на фона на прекратените шампионати във Франция, Нидерландия и Белгия, неяснотата какво ще се случва в британската Премиър лийг, а в Италия и Испания към момента обмислят разновидности за доиграване на сезона.
 Кроос: Ако германците не съумеят, никой различен няма да го стори
Може доста да се приказва за какво точно в Германия първи възобновяват шампионата си по време на пандемията от ковид. Страната беше съществено наранена от инфекцията, само че се оказа готова. В Германия бяха регистрирани неповторимо ниски равнища на смъртност за Западна Европа и извънредно високи на оздравелите. В Германия първият случай на инфектиран с ковид беше регистриран 11 дни преди Италия, само че не беше позволено да се стигне до покруса. Още през април се заприказва за разхлабване на ограниченията и беше разумно да последва и завръщане на спорта и футбола.
 Треньорите в Бундеслигата ще дават инструкции без маски
Клубовете от Бундеслигата бяха съществено наранени от неналичието на мачове, защото по принцип те разчитат доста на почитателите, а не на богати притежатели или корпорации. Някои се спасяваха с нетрадиционни акции като продажба на билети за несъществуващи мачове. Германската футболна лига сътвори фонд за взаимност с капитал 20 милиона евро, който беше запълнен от участниците в Шампионската лига и самата организация. В средата на април авторитетното издание " Кикер " излезе с материал, че четири клуба ще банкрутират, в случай че шампионата не се възобнови до месец. Икономическата страна на Бундеслигата също не е за подценяване.
 Илия Груев: Рестартът е ново начало и огромен късмет за Вердер
Клубовете дават работа на 250 000 души, като в този брой се включват чиновниците им, играчите, както и други хора, включени в организацията. В по-малките градове от време на време клубовете са водещ шеф. В проектант на завръщането на Бундеслигата се трансформира шефът на Германската футболна лига Кристиан Зайферт, който работи по това от деня на прекратяването на шампионата на 13 март. Той включва доста медици и вирусолози в работна група, която изготвя специфичен протокол и в последна сметка съумява да убеди държавното управление, че подновяването на сезона няма да е рисковано.
 Съветите на Бербатов за мачовете от Бундеслигата
Разбира се, мачовете ще са без аудитория, като на стадионите ще могат да участват не повече от 322 души, които ще са участници или свързани с организацията на събитието. Много от познатите ритуали като ръкостискания и отборна фотография са анулирани. Календарът планува сезонът да се доиграе в седмичен цикъл с два междинни кръга. Целият свят ще отмести взор от Беларус към Германия, а възможен триумф на Бундеслигата ще вдъхне очаквания и на останалите, които се двоумят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР