Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) критикува намаляването на субсидиите

...
Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) критикува намаляването на субсидиите
Коментари Харесай

Електромобилността се забавя

Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA) подлага на критика намаляването на дотациите за електрическите автомобили. Федералното държавно управление счита да понижи доста дотациите за електрически коли и да ги отстрани напълно за хибридните модели. „ Това съглашение е повече от разочароващо за потребителите “, споделя президентът на VDA Хилдегард Мюлер.

Във времена на растящи разноски и тежести решението за едностранно и изцяло понижаване на финансирането е неясно. Потребителите ще бъдат изоставени и повишаването на електромобилноста ще се забави. Миналата година 63 % от интервюираните в изследване обявиха, че разноските за закупуване на електрически автомобил са прекомерно високи.

„ Бонусът беше значим инструмент за противопоставяне на това и за улеснение на прекосяването на повече хора към електро подвижност “ - изяснява президентът на VDA - „ Инвестициите в политиката в региона на климата постоянно се изплащат в дълготраен проект, съкращаването тук е контрапродуктивно и неустойчиво. “

Наистина е вярно да се понижава финансирането в дълготраен проект, само че в този момент е неверният миг - електрическият автомобил последователно се трансформира в всеобщ артикул заради възходящото превръщане на растенията.

„ Освен това ще има спомагателни огромни софтуерни скокове и икономии, тъй че разноските за електрическа кола сигурно ще продължат да падат – тогава те даже могат да бъдат по-ниски, в сравнение с за мотор с вътрешно горене. Това значи, че ограниченията за подкрепяне могат да несъмнено също да бъдат понижени в продължение на процеса на напредък. "

Автомобилният клуб ACE също счита намаляването на дотациите за проблематично: „ Въпреки че купувачите на е-автомобили ще имат сигурност при обмисляне след 2022 година, това се опълчва на понижаване на самостоятелното финансиране и ограничаване на общата сума на финансирането “ - споделя Стефан Хаймлих, Председател на ACE Auto Club Europa - „ Защото тези 3,4 милиарда евро са задоволителни да поддържат най-вече към 1,1 милиона електрически коли. “

Новите ограничения за понижаване на дотациите слагат въпроса по какъв начин федералното държавно управление има намерение да реализира задачата, която си е сложило - да има 15 милиона акумулаторни електрически коли по пътищата на Германия до 2030 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР