Германската армия няма да закупи повече пехотни бронирани машини Puma,

...
Германската армия няма да закупи повече пехотни бронирани машини Puma,
Коментари Харесай

Повреди на нов БТР за оперативните сили на НАТО накараха Берлин да спре закупуването му

Германската войска няма да закупи повече пехотни бронирани машини Puma, до момента в който не бъде потвърдено, че са надеждни, съобщи министърът на защитата на Германия Кристине Ламбрехт, откакто няколко от въпросните бойни транспортни средства бяха извадени от строя по време на неотдавнашно военно обучение, съобщи Ройтерс.
Още по темата
" Неотдавнашните повреди на бойната машина на пехотата Puma са сериозен неуспех ", съобщи Ламбрехт в изказване, като добави, че е поискала отчет по въпроса до края на идната седмица.

Акциите на компанията Rheinmetall, която създава бронетранспортьорите дружно с Krauss-Maffei Wegmann (KMW), се намалиха със 7% след изказването на министъра.

" Нашите войски би трябвало да могат да разчитат на това, че оръжейните системи ще бъдат здрави и постоянни по време на бойни дейности ", съобщи Ламбрехт, като в същото време увери съдружниците от НАТО, че могат да продължат да разчитат на Берлин да извършва отговорностите си за подготвеност като част от взаимните оперативни сили (VJTF) от 2023 година

В изказване на немското министерство на защитата се споделя, че задачата е бронираните машини за пехотата " Пума " да бъдат въведени в употреба допустимо най-скоро. Междувременно Бундесверът ще употребява " Мардер ", моделът предходник на " Пума ", от 1 януари, което представител на министерството назова " аварийно решение ".

През уикенда сп. " Шпигел " заяви, че 18 бронетранспортьора Puma, предопределени за взаимните оперативни сили на НАТО с висока степен на подготвеност през идната година, не са били в употреба, откакто са зародили проблеми по време на обучение за пукотевица.

Германия даде обещание да усили разноските си за защита и да модернизира армията си след началото на войната в Украйна, като държавното управление на канцлера Олаф Шолц отпусна 100 милиарда евро за вложения в защитата в тазгодишния бюджет, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР