Германската агенция по автомобилна администрация (KBA) разследва компанията Daimler по

...
Германската агенция по автомобилна администрация (KBA) разследва компанията Daimler по
Коментари Харесай

Властите в Германия разследват софтуера на Mercedes

Германската организация по автомобилна администрация (KBA) проверява компанията Daimler по съмнения, че 60 000 автомобила на Mercedes са оборудвани със програмен продукт, целящ да манипулира индикаторите за нездравословни излъчвания.

От немската компания са съобщили, че дават нужната документи и сътрудничат на държавната организация, написа Reuters.

Обект на следствието на KBA са колите Mercedes-Benz GLK 220 CDI, създадени сред 2012 и 2015 година. Съмненията падат върху софтуера на модела, за който тестванията са посочили, че равнищата на нездравословните излъчвания дават отговор на рестриктивните мерки единствено при активиране на последна функционалност.

Родния съперника на Daimler - Volkswagen през 2015 година позволи същата неточност и последваха съществени кавги и финансови загуби. Този проблем стартира да се популяризира и в другите компании. Daimler e наредил изтеглянето на 3 милиона транспортни средства, за прегледа равнищата на нездравословните излъчвания, идващи от дизеловите мотори.
 Европейска комисия проверява BMW, VW и Daimler поради нездравословните излъчвания
Европейска комисия проверява BMW, VW и Daimler поради нездравословните излъчвания

Компаниите са се договаряли да не слагат най-новата и добра технология

Според KBA функционалността, която при активиране демонстрира, че нездравословните излъчвания са в норма, е била отстранена по време на актуализациите на софтуера в трите милиона изтеглени коли.

От немския авто производител твърдят, че са спазили процеса, контрактуван с KBA и немското министерство на превоза и са отстранили функционалността.

Това обаче не значи, че Daimler желае да скрие нещо с доброволното евакуиране и смяна на софтуера на колите.

" Твърдението, че желаеме да скрием нередовност с мярката за доброволна смяна в софтуера, е погрешно ", сподели представител на компанията.

Този месец Европейски Съюз ще продължи да проверява BMW, Daimler и Volkswagen за погрешни данни от софтуерите за отчитане на нездравословните излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР