Германска екологична група подаде жалба срещу лиценза за експлоатация на

...
Германска екологична група подаде жалба срещу лиценза за експлоатация на
Коментари Харесай

Природозащитници в Германия протестират срещу новия терминал за втечнен природен газ във Вилхелмсхафен


Германска екологична група подаде тъжба против лиценза за употреба на нов плаващ терминал за полутечен природен газ (ВПГ) във Вилхелмсхафен, като се аргументира, че изхвърлянето на хлор е нездравословно и немските климатични цели могат да бъдат изложени на риск, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Залагайки следващото затруднение пред напъните на държавното управление да понижи зависимостта на Германия от съветската сила, " Дойче Умвелтхилфе " (Deutsche Umwelthilfe) разгласи в тъжба до комерсиалния регулатор в провинция Долна Саксония, че лицензът би трябвало да завърши през 2032 година, а не през 2042 година

Организацията възразява против изхвърлянето на огромни количества нездравословен за околната среда хлор, употребен за разчистване на кораба за регазификация " Хьог Есперанца " (Hoegh Esperanza), ръководен от " Унипер " (Uniper).

Плаващият терминал за предпазване и регазификация, пуснат в употреба в пристанището на Северно море през декември, има потенциал от към 165 000 кубични метра полутечен природен газ. Той беше нает от немското държавно управление, което се пробва да откри опция на съветския природен газ, чиито доставки бяха прекъснати в края на лятото.

Жалбата идва на фона на конфликти сред полицията и протестиращи, които се опълчват на разширението на открита мина за лигнитни въглища, акцентира възходящото напрежение към политиката на Берлин по отношение на климата.

Еколозите споделят, че климатичните цели са подценени по време на енергийната рецесия, породена от съветската инвазия в Украйна предходната година, което наложи връщане към по-замърсяващи горива.

" Не би трябвало да има взаимни отстъпки за сметка на екологията при одобрение на съоръжения за полутечен природен газ ", споделя ръководещият шеф на " Дойче Умвелтхилфе " Саша Мюлер-Крайнер, добавяйки, че голям брой непрекъснати лицензи за планове за изкопаеми горива биха заплашили задачите на Германия в региона на климата. " Трябва да е ясно, че спазването на Парижкото съглашение за климата не предстои на договаряния. Продължителността на живота на ВПГ терминала би трябвало да бъде лимитирана до най-много 10 години. "

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР