„Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде наш партньор и посланик

...
„Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде наш партньор и посланик
Коментари Харесай

По-лесен достъп на германски туристи у нас по време на пандемията

„ Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде наш сътрудник и дипломат във връзка с осведомителния продан, обвързван със сигурността на жителите на Германия, пътуващи до страната ни за туризъм “, сподели вицепремиерът Марияна Николова по време на среща с шефа на ГБИТК доктор Митко Василев. Целта е информацията да идва в точния момент и правилно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „ Роберт Кох ", виновни за публикуването на информация, обвързвана с ковид при пътешестване на немски жители в чужбина през идващите месеци.

Партньори при реализиране на връзката ще бъдат огромни немски компании, както и членове на Българския съюз по балнеология и SPA туризъм, за които немският пазар е основен.

По думите на министър Николова Германия обичайно е измежду водещите търговско-икономически сътрудници на страната ни и попада в ТОП 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. „ Страната ни е разпознаваема от немските посетители като доста положително място за отмора и деен отдих, с високо качество на услугите и рационални цени “, добави тя.

България създава голям брой маркетингови акции за немския пазар, като се популяризират другите нишови туристически артикули. „ Ще чакаме и това лято немските туристи да посетят красивите ни и слънчеви морски курорти “, посочи Николова. И добави, че тази година сезонът ще бъде открит на 1 май.

„ В момента никоя страна не прави реклама на слънце, а по какъв начин съответната страна е подготвена да посреща посетители. С общи старания бихме могли да си кореспондираме с държавните институции и да реализираме резултати. Нашият глас се чува, тъй че новите правила, които сте издали, ще ги сведем допустимо най-бързо до знанието на немските жители и институции “, посочи лекар Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР