Германия възнамерява да забрани мрежово оборудване, идващо от китайските ZTE

...
Германия възнамерява да забрани мрежово оборудване, идващо от китайските ZTE
Коментари Харесай

Германия изключва Huawei от 5G стратегиите си

Германия има намерение да забрани мрежово съоръжение, идващо от китайските ZTE и Huawei от 5G мрежите си, като по този метод ще се съобрази с дъгогодишните домогвания на Съединени американски щати за това. Информацията е на Zeit Online, които се базират на свои лични източници. Забраната ще засегне, както бъдещите съоръжения, по този начин и местата, където сходно съоръжение към този момент е сложено, т.е. то ще би трябвало да бъде отстранено и сменено.

Години наред към този момент Вашингтон упорства Берлин да последва образеца на Съединени американски щати и да наложи възбрана мрежовото съоръжение, идващо от Китай, само че до момента Германия не се съобразяваше с това искане. Причините за актуалната стъпка се явяват обвиняванията, че Huawei работи в близко съдействие с Китайската комунистическа партия (ККП). Както Huawei, по този начин и ZTE отхвърлят да обслужват ползите на китайското държавно управление, като през последните години откриха в Европа центрове, където технологията им да бъде подробно оценена и инспектирана от експерти.

През 2019 шефът на немското ведомство за осведомителна сигурност упорства, че всевъзможни опасности, които може да се появят от съоръжение на китайската компания могат да бъдат ръководени и минимизирани, само че въпреки всичко по отношение на мобилните мрежи би било по-добре да се търси снабдител от други страни. The Register привеждат, че обстановката с Германия е сходна с тази на Обединеното кралство. Дълги години Лондон отхвърляше да се съобрази с Белия дом във връзка с Huawei, само че откакто Съединени американски щати заплашиха, че в случай че не издадат сходна заповед ще прекратят разследващия си продан с Англия, последните взеха решение да се вслушат в препоръките им. Дали казусът е подобен тъкмо, The Register не смеят да заявят изрично, само че напомнят, че страховете на Берлин, че сериозната инфраструктура на Германия или елементи от нея могат да попаднат според от враждебно настроена непозната страна, са се засилили напоследък. Това е била и повода преди две години да се вкара условие всяко съоръжение от сериозната IT инфраструктура на Германия да би трябвало да бъде авансово утвърдено от външното министерство на страната и звеното, занимаващо се с киберсигурността към държавното управление.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР