Германия успя да пречупи третата вълна на пандемията и за

...
Германия успя да пречупи третата вълна на пандемията и за
Коментари Харесай

Германия пречупи третата Covid вълна



Германия съумя да пречупи третата вълна на пандемията и за първи път през днешния ден означи рекорден спад на новозаразените. Толкова невисок техният брой не е бил от 2 март насам.

4209 души са се заразили с Covid-19 през последното денонощие, а броят на инфектираните в границите на седем дни на 100 000 души население падна трайно под 100 и е 79,5.

Това заяви през днешния ден институтът „ Роберт Кох “. Заради намаляването на инфектираните множеството провинции дават обещание от на следващия ден последователно намаляване на ограниченията против пандемията.

Заведенията имат право да отворят външните си градини, а посетителите наложително би трябвало да демонстрират отрицателен тест.

Същото е изискването и за посещаване на музеи, което също се позволява от на следващия ден. Въпреки студената пролет и неприятното време от на следващия ден право да отворят имат и градските външни басейни.

Условието за посещаване и това лято ще е да се резервират два до три часа престой авансово.

След 7 юни отпада и приоритизирането при имунизациите и към този момент всеки, който има предпочитание, ще има право да се имунизира.

Германия навакса темпото на имунизации през последните седмици, като благодарение на домашните лекари съумя да стартира да имунизира по към 1 милион души на ден.

Въпреки отпадането на приотизирането имунизирането на всички искащи ще отнеме време, само че до август всеки би трябвало да е получил най-малко една доза ваксина. За това ще оказват помощ и доставките на имунизацията на Янсен, от която е нужна единствено една доза за цялостна имунизация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР