Германия трябва да направи всичко по силите си, за да

...
Германия трябва да направи всичко по силите си, за да
Коментари Харесай

Германски министър: Трябва да помогнем на Украйна, без да застрашаваме сигурността си

Германия би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да помогнем на Украйна да завоюва войната, само че без да застрашаваме личната си сигурност и отбранителните качества на НАТО, съобщи през днешния ден финансовият министър на страната Кристиан Линднер, представен от Ройтерс.

" Трябва да поставим всички старания да помогнем на Украйна да завоюва, само че лимитът на етичната отговорност заплашва нашата лична сигурност и заплашва отбранителните благоприятни условия на територията на НАТО ", съобщи Линднер на партийна конференция в Берлин.

" Каквото е допустимо, би трябвало да бъде подхванато прагматично и бързо дружно с нашите европейски сътрудници ", уточни той.

Министърът сподели още, че поддържа изпращането на тежко въоръжение на Украйна, само че и че Германия не би трябвало да става страна във войната.

Той отхвърли рецензиите към канцлера Олаф Шолц за неохотата на кабинета да изпрати по-сериозна техника като да вземем за пример танкове.

Ден по-рано, запитан по въпроса за оръжейните доставки за Украйна, Шолц съобщи, че НАТО би трябвало да заобикаля директна военна борба с Русия, която може да докара до трета международна война ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР