Германия стигна до заключението, че Русия изкуствено създава недостиг на

...
Германия стигна до заключението, че Русия изкуствено създава недостиг на
Коментари Харесай

Хазартната игра на Газпром с полупразните хранилища за газ в Европа

Германия стигна до заключението, че Русия изкуствено основава дефицит на газ в Европейски Съюз в името на допустимо най-ранното въвеждане в употреба на „ Северен поток 2”.

Вече няма подозрения: през идната есен Европейският съюз ще влезе при започване на отоплителния сезон с извънредно ниски ресурси в подземните си газохранилища (ПГХ). Например в Австрия хъбът „ Баумгартен “, който е фундаментално значим за износа на съветски газ е цялостен единствено на една трета, макар че нормалното равнище за началото на август е към две трети. Наполовина празни, което също е извънредно извънредно са ПГХ оборудванията в Германия, които значително се управляват от „ Газпром”. Германия има най -големия потенциал за предпазване на природен газ в целия Европейски Съюз.

" Газпром " е прекъснал изпомпването на газ към своите европейски уреди за предпазване на „ синьо гориво “. Въпреки съглашението сред Германия и Съединени американски щати за „ Северен поток 2” цената на газа не пада.

Напротив: цените набъбнаха още повече, защото в края на юли „ Газпром “ понижи, а в първите дни на август отчасти спря да изпомпва газ към своите европейски уреди за ПГХ.

Всичко това се случва на фона на понижаване на доставките на полутечен природен газ (ВПГ) в Европа с към 20% по отношение на предходната година, защото главните производители в този момент избират да вършат доставки за Азия, където цените на газа поради жегите и огромното търсене на електрическа енергия за климатизация надвишават европейските.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР