Германия спира процедурата за сертифициране на построения, но невлязъл в

...
Германия спира процедурата за сертифициране на построения, но невлязъл в
Коментари Харесай

Германия спря сертифицирането на „Северен поток-2“

Германия стопира процедурата за узаконяване на издигнатия, само че невлязъл в употреба съветски газопровод „Северен поток 2“, това разгласи немският канцлер Олаф Шолц. Това сигурно слага под въпрос задействането на газопровода, който зависи сега единствено от регулаторното утвърждение в Берлин и Брюксел, защото построяването му приключи предходната година.

Обявяването на мярката пристигна часове след решението на съветския президент Владимир Путин да признае „народните републики“ в Донецк и Луганск за самостоятелни. „Трябва да преоценим обстановката, изключително във връзка с „Северен поток 2“, съобщи Шолц на конференция с ирландския си сътрудник.

Германският канцлер бе подложен на критика неколкократно, че не показва задоволително твърда позиция към Русия, откогато се разгоря последният стадий на украинската рецесия, и че отхвърля да разяснява опцията ограничения против Москва да включват блокаж на „Северен поток-2“. Вместо него опасността насочи американският президент Джо Байдън, когато Шолц бе на посещаване в Белия дом по-миналата седмица. Той отхвърли да повдигне тематиката и при визитата си в Русия и Украйна предишния понеделник и вторник.

По думите на Шолц обаче,  при сегашните условия и поради „последните действия“ няма по какъв начин да се приказва за сертификация. Вместо това единственият вероятен отговор са глобите, които Германия следва да разгласи като част от взаимно решение с другите страни в Европейски Съюз.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР