Германия спира проекта за газопровод Северен поток 2“ с Русия

...
Германия спира проекта за газопровод Северен поток 2“ с Русия
Коментари Харесай

Германия спира „Северен поток 2“

Германия стопира плана за газопровод „ Северен поток 2 “ с Русия в отговор на признаването от страна на Москва на двата разколнически района в Украйна Донецк и Луганск. Това разгласи канцлерът Олаф Шолц.

Той добави, че Берлин към този момент е изискал прекъсване на процеса на разглеждане на плана от немския регулаторен орган.

„ Това звучи механически, само че е нужната административна стъпка, с цел да не може да има узаконяване на газопровода, а без това узаконяване „ Северен поток 2 “ не може да стартира да действа “, изясни Шолц.

Германският канцлер предизвести Русия, че решението за прекъсване на плана е единствено една „ съответна “ стъпка и че могат да последват спомагателни наказания.

„ Има и други наказания, които можем да въведем, в случай че бъдат подхванати спомагателни дейности, само че към този момент става въпрос за това да създадем нещо доста съответно “, сподели той пред публицисти.

По-рано през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за незабавното прекъсване на руско-германския газопровод „ Северен поток 2 “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР