Германия спешно се нуждае от двуседмичен твърд локдаун, по-бързи ваксинации

...
Германия спешно се нуждае от двуседмичен твърд локдаун, по-бързи ваксинации
Коментари Харесай

Германската асоциация за интензивно лечение настоява за двуседмичен твърд локдаун



Германия незабавно се нуждае от двуседмичен корав локдаун, по-бързи имунизации и наложителни проби в учебните заведения, с цел да пречупи третата вълна на коронавирусната пандемия, съобщи в четвъртък Асоциацията за интензивна и незабавна медицина DIVI, оповестява Ройтерс.

Кристиан Карагианидис, научният началник на DIVI, сподели, че към 1000 спомагателни пациенти са попаднали в реанимация от средата на март. Към момента 3680 души се намират в реанимация в Германия, демонстрират данните на DIVI.

" Ако този ритъм продължи, ще достигнем постоянния предел на потенциала за по-малко от четири седмици “, сподели той пред ежедневника Rheinische Post. " Не преувеличаваме. Нашите предизвестия се управляват от числата ".

Канцлерът Ангела Меркел е изправена пред възходяща рецензия, защото не е изготвила проект за превъзмогване на възходящите коронавирусни инфекции в Германия и упреква несъдействащите районни министър председатели за все по-хаотично ръководство на рецесията.

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия се усили в четвъртък с 24 300 до общо 2,833 милиона от началото на пандемията, като това е най-голямо на ден нарастване от 14 януари. Броят на жертвите с Covid-19 се увеличи през последните 24 часа с 201 до общо 76 543 от началото на пандемията. 3680 души се намират в реанимация в Германия, което е покачване с 85 по отношение на ден по-рано.

Броят на случаите на 100 000 през последните седем дни, които държавното управление употребява като основен индикатор за взимане на решение за стъпките за ограничаващи ограничения, се усили в четвъртък до 134 от 132 в сряда и по отношение на 113 преди седмица.

За съпоставяне, (забележка: Германия е с население от към 83 милиона, а България е с население от близо 7 милиона).

Ръководител на DIVI Кристиан Карагианидис прикани за корав локдаун в Германия в продължение на две седмици, наложителни Covid проби в учебните заведения два пъти седмично и доста по-бърза имунизацията в центровете за имунизация и при персоналните лекари.

Министърът на опазването на здравето на Бавария Клаус Холечек съобщи пред телевизия ARD, че ще обмисли въвеждането на наложително тестване за учители и възпитаници, като означи, че желанието да се тестват непринудено не се е оказало толкоз високо, колкото той е очаквал.

Премиерите на две южногермански провинции, мощно наранени от пандемията от ковид, приканиха в сряда водачите в останалата част на страната да вкарат още веднъж по-строги противоепидемични ограничения, с цел да се опитат да овладеят третата вълна на коронавирусната зараза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР