Германия спечели за първи път в изсторията си световното първенство

...
Германия спечели за първи път в изсторията си световното първенство
Коментари Харесай

Германия спечели за първи път световното по футбол за юноши до 17 години

Германия завоюва за първи път в изсторията си международното състезание по футбол за юноши до 17 години след успех на Мондиала в Индонезия. Във финала Бундестимът победи Франция след осъществяване на дузпи. В постоянното време двата тима си размениха по два гола и по този начин се стигна до осъществяване на удари от бялата точка.

В разногласието за златото Парис Брунер от дузпа в 29-та минута и Ноа Дарвих в 51-та дадоха преднина на германците, само че по-късно " петлите " съумяха да изравнят. Саймон Буабре понижи, а Матис Амугу бе прецизен за 2:2 пет минути преди края на постоянните 90.

След като и в продълженията не бе излъчен победител, вратарят Константин Хайде се трансформира в воин за германците, спасявайки два удара от бялата точка, в това число последната дузпа за французите. Алмугера Кабар от Борусия Дортмунд вкара идващия углавен удар за крайното 4:3.

През лятото тези два тима още веднъж се изправиха и на финала на Европейското състезание в същата възрастова група, а тогава немските юноши също се постановиха след дузпи. Така Германия е първата европейска страна, която печели континентална и международна купа до 17 години в границите на една календарна година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР