Германия ще забрани пътуванията от граничните райони на Чехия, както

...
Германия ще забрани пътуванията от граничните райони на Чехия, както
Коментари Харесай

Германия ще затвори границата с части от Австрия и Чехия

Германия ще забрани пътуванията от граничните региони на Чехия, както и от австрийския Тирол поради притеснителната вълна от от по-заразния вариант.
Както заяви вътрешният министър, провинциите Бавария и Саксония са поискали от държавното управление да класифицира Тирол и граничните райони на Чехия като зони с разновидност на вируса и да вкара граничен надзор.
Въпросът към този момент е контрактуван с немския канцлер и от тази неделя ще стартира да работи граничният надзор.
Министерството на вътрешните работи заяви в профила си в Tуитър, че ще бъдат въведени контролно-пропускателни пунктове, макар че ще има избрани изключения, в това число за поддържане на търговски връзки.
В края на януари Германия забрани влизането на пасажери от региони, класифицирани като зони на разновидност, които са най-силно наранени от новите и по-заразни разновидности на ковид.
Предвидени са обособени изключения на лица, имащи право да влязат в Германия, измежду които завръщащи се в родината си германци и съществени служащи като лекарите.
Правителството на Ангела Меркел е изключително обезпокоено от южноафриканския вариант, циркулиращ в Тирол, и от английския вид, публикуван в Чехия.
Австрия към този момент разпореди да се спрат жителите да напущат Тирол, който по думите на канцлера е обиден от най-голямото огнище в Европа от южноафриканския вариант.
 В СЗО позволяват появяването на нови варианти на ковид, които са по-малко податливи на създадените ваксини В СЗО позволяват появяването на нови варианти на ковид, които са по-малко податливи на създадените ваксини
Мелита Вуйнович, представител на Световната здравна организация (СЗО) в Русия, съобщи в изявление за вестник РБК, че не изключва възможнос...
Всеки, който желае да напусне регион,а би трябвало да покаже негативен тест за ковид. Нарушителите ще би трябвало да платят санкция до 1450 евро.
Междувременно провинция Саксония, която граничи с Чехия, съобщи, че от събота постанова по-строги инспекции, които ще обиден и трансграничните служащи.
Ще имат право да пътуват само лекарите или чиновниците в домове за възрастни хора. От тях ще се изисква да вършат ежедневни проби за ковид и да се ангажират да пътуват единствено сред домовете и работните си места.
Междувременно чешкото държавно управление разгласи, че ще блокира три наранени региона, в това число два на немската граница, като по този метод ще попречи влизането и излизането от тях.
Чешките чиновници в региона на публичното опазване на здравето желаят мярката да е в действие от три седмици, макар че евентуално има изключения, заяви „ Гардиън ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР