Германия ще съкрати дипломатическата си мисия в Пхенян и ще

...
Германия ще съкрати дипломатическата си мисия в Пхенян и ще
Коментари Харесай

Берлин пред късане на дипломатическите отношения с Пхенян

Германия ще редуцира дипломатическата си задача в Пхенян и ще изиска от Северна Корея да понижи наличието си в Берлин. новината заяви външният министър Зигмар Габриел след среща с американския си сътрудник, съобщи БГНЕС. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън посрещна германеца в Държавния департамент, до момента в който Вашингтон се надява съдружниците му да създадат повече, с цел да изолират режима на Ким Чен Ун.

" Ние към този момент сме понижили личния състав на посолството в Северна Корея и ще го създадем още един път ", сподели Габриел пред кореспонденти, като добави, че двама дипломати са оттеглени и още един ще ги последва. Повече германци могат да изоставен посолството, само че това ще се извърши в консултация с европейските съдружници на Берлин, някои от които също имат задачи в азиатската страна. " Ние също по този начин казахме на севернокорейците, че ще би трябвало да понижат личния състав си в посолството в Германия ", сподели още Габриел, като добави, че по този метод Германия усилва дипломатическия напън против КНДР.

Срещата на Тилърсън с Габриел се състоя, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се оплака, че Китай не съумява да убеди Ким Чен Ун да спре програмата си за нуклеарни и балистични ракети.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР