Германия ще продължи да спазва Конвенцията за касетъчните боеприпаси и

...
Германия ще продължи да спазва Конвенцията за касетъчните боеприпаси и
Коментари Харесай

Германия няма да доставя касетъчни боеприпаси на Украйна

Германия ще продължи да съблюдава Конвенцията за касетъчните муниции и ще се въздържа от доставката им на Украйна на фона на известия за сходни проекти от страна на Съединени американски щати. Това разгласи немският външен министър Аналена Бербок, представена от ТАСС.

За нас, като страна-участничка, съглашението от Осло (Конвенцията за касетъчните боеприпаси) е в действие и се ползва, разясни тя.

Срещу присъединяване на Берлин в доставката на касетъчни муниции за Киев се разгласи и шефът на немският министър на защитата Борис Писториус . Германия подписа конвенцията, тъй че това не е вид за нас, посочи той.

Касетъчните муниции са снаряди, заредени с огромен брой избухливи подбоеприпаси за разнообразни цели (противотанкови, противопехотни, запалителни и други). Те са в употреба с армиите на доста страни под формата на бомби, артилерийски снаряди и ракетни бойни глави.

На 1 август 2010 година влезе в действие Конвенцията за касетъчните муниции, която беше подписана в норвежката столица през 2008 година от 123 страни, само че единствено 110 са я утвърдили. По-специално, те се ангажираха в никакъв случай и при никакви условия да не създават, употребяват или трансферират такива муниции. От европейските страни конвенцията не е подписана от Азербайджан, Армения, Беларус, Гърция, Грузия, Латвия, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна, Финландия и Естония.
 Washington Post: Байдън утвърди доставката на касетъчни муниции за Киев
Washington Post: Байдън утвърди доставката на касетъчни муниции за Киев

Те са неразрешени допълнително от 120 страни по света, само че не и в Съединени американски щати, Русия и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР