Германия ще подкрепи ембаргото върху вноса на руски петрол, ако

...
Германия ще подкрепи ембаргото върху вноса на руски петрол, ако
Коментари Харесай

Германия ще подкрепи петролното ембарго за Русия

Германия ще поддържа ембаргото върху вноса на съветски нефт, в случай че страните-членки на Европейски Съюз се спогодят за това. Външният министър Аналена Бербок  удостовери, че страната е готова да го вкара още тази година, оповестява Gleane Energy Whire.

В последния отчет на държавното управление за енергийна сигурност е записано, че прекратяването на „ зависимостта от съветския импорт на недопечен нефт до края на лятото е реален “, а министърът на стопанската система и климата Робърт Хабек разгласи на конференция в Берлин, че е разбираемо, в случай че негови сътрудници откажат да го поддържат, тъй като не са подготвени за тази крачка. Той повтори загрижеността си, че възбраната за импорт на съветския нефт може да увеличи световната цена до толкоз, че в последна сметка Путин да завоюва от продажбата му, въпреки и в по-малки количества.  

Германия към този момент понижи зависимостта си от съветския недопечен нефт от 35 на 12%; върху съветските каменни въглища (където е наложено ембарго върху новите съглашения за търговия от 9 април 2022 г.) от 50 на 8%, и на съветския природен газ - от 55 на 35 на 100.Руският газ беше сменен от повишен импорт от Норвегия и Холандия и доставките на полутечен природен газ през европейските пристанища.

Правителството си е сложило цел да разполага с няколко плаващи терминала за полутечен природен газ в немските пристанища, които да проработят до края на 2022 година и началото на 2023 година Планираните ограничения за диверсификация би трябвало да понижат каузи на съветския импорт на газ в потреблението на Германия до 30 % до края на годината, оповестиха от сигурността се споделя в отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР