Германия ще е ваксинирала 10 милиона души срещу коронавируса до

...
Германия ще е ваксинирала 10 милиона души срещу коронавируса до
Коментари Харесай

Меркел очаква 10 млн. германци да са ваксинирани до края на март

Германия ще е ваксинирала 10 милиона души против ковид до края на първото тримесечие на тази година, съобщи канцлерът Ангела Меркел пред немския публичен ефирен канал АРД. По този метод тя отбрани метода на държавното управление си по въпроса с имунизирането, съобщи Ройтерс.

" Бихте могли или да кажете, че ще можем през първото тримесечие към този момент да сме ваксинирали 10 милиона ваксини, употребявайки и двете ваксини, или други да кажат " единствено " 10 милиона; само че и в двата случая това ще бъде отправната точка ", сподели тя, предава Българска телеграфна агенция.

Населението на Германия е към 83 милиона души. Берлин и Европейски Съюз са подложени на рецензии поради метода, по който е проведена имунизацията. Критици акцентират по-бързите темпове, с които тя се прави в страни като Англия, Съединени американски щати и Израел, като доказателство за неуспех на Евросъюза.

Сред аргументите за забавянето беше решението на Европейски Съюз да не последва образеца на Обединеното кралство и да не издаде незабавно утвърждение за прилагане на първата ваксина, тази на немската компания " Бионтех " и американската " Пфайзер ". Меркел обаче съобщи, че това е било вярното решение, тъй като е било нужно да бъде непокътнато публичното доверие.

Проучвания демонстрират, че в няколко страни от Европейски Съюз, включително в Германия и Франция, хората са по-малко склонни да се имунизират, в сравнение с във Англия. Според някои от запитаните имунизациите са рискови.

Дори и при най-песимистичния сюжет, при който няма да бъдат утвърдени повече ваксини, Германия отново ще може да обезпечи опция на цялото си пълнолетно население да се ваксинира до края на лятото, сподели Меркел и позволи, че може да се направи по този начин, че нещата да стават и още по-динамично.

Споменавайки известията от през днешния ден, че съветската ваксина " Спутник V " се е показала добре в тестванията, канцлерът съобщи, че всяка ваксина, която е утвърдена от Европейската организация по медикаментите, е добре пристигнала в Германия.

" Разговарях с съветския президент Владимир Путин за това, през днешния ден видяхме положителни данни за съветската ваксина ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР