Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от

...
Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от
Коментари Харесай

Шолц обеща подкрепа за С. Македония за ЕС в Скопие, пристигна и в София

Германия се отнася съществено към европейската интеграция на страните от Западните Балкани и това с особена мощ се отнася до Северна Македония.

Това сподели немският канцлер Олаф Шолц на взаимна конференция с премиера Димитър Ковачевски по време на визитата му в Скопие, представен от Българска телеграфна агенция.

През 2003 година в Солун Европейски Съюз даде заричане на Западните Балкани и би трябвало да осъществим обещанието си, изключително във връзка с Република Северна Македония, която извърши всички предпоставки за започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Западните Балкани са от стратегическо значение за Германия и аз съм зает с присъединението им към Европейския съюз, добави той.

Шолц акцентира задоволството си от политическата мощ (СДСМ), която е направила допустимо реализиране на съглашение с Гърция. „ За това и останалата част от задачата би трябвало да бъде сполучливо изпълнена и това е нещо, за което жителите на Северна Македония и държавното управление работиха интензивно. Трябва да поставим всички старания страната да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на промените.”, сподели той.

„ Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е мощна и недвусмислена. Тази поддръжка ни предизвиква в стремежите да изградим проспериращо общество, учредено на европейските полезности, като пълноправен сътрудник на Федерална република Германия и други държави-членки на Европейски Съюз, сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски на взаимната конференция допълвайки, че визитата на Шолц в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз е мощен знак за поддръжка за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

" Общите цели са страната ни да бъде член на Европейски Съюз ", сподели Ковачевски.

Германският канцлер към този момент дойде в София, с цел да се срещне и с българския министър председател Кирил Петков и президента Румен Радев.

Очаквайте детайлности

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР