Германия се е превърнала в ключова цел за китайска и

...
Германия се е превърнала в ключова цел за китайска и
Коментари Харесай

Германия - нова мишена за намеса на Китай и Русия

Германия се е трансформирала в основна цел за китайска и съветска интервенция и въздействие , поставяйки най-голямата европейска стопанска система на " фронтовата линия на нова Студена война ", се споделя в изследване, представено от Sky News.

Лошите връзки сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и немския канцлер Ангела Меркел са изострили чувството на Берлин за излагане на евентуални рискове от Пекин и Москва. Това се показва в оповестена през днешния ден публикация на Кралския институт за обединени услуги (RUSI).

" Германия е на фронтовата линия на съветските и китайските хибридни дейности за интервенция и въздействие в Европа ", написа нейният създател Джон Кампфнер, публицист и старши помощник в RUSI.

" Тактиките, употребявани от Китай и Русия, варират ", отбелязва той.

" Дейностите на Русия са значително политически, като се пробва да подкопае доверието на обществото в демократичните институции. Китай е концентриран основно върху стопански активи ", добавя анализаторът.

Това значи, че една от най-неотложните задания, пред която ще бъде изправен, който и да бъде определен за претендент да замести Меркел, когато тя се отдръпна следващата година, ще бъде обзор на уязвимостта на Германия по отношение на Китай и Русия, се акцентира в документа.

" Германия е на фронтовата линия на нова студена война ", съгласно изследването, озаглавено " Русия и Китай в Германия ".

" Еквивалентът от 21 век е нов вид, отразяващ измененията в технологиите и други практики, в геостратегическата настройка, а също и в ролята на Германия. Напрежението и заканите пред Германия се усилват. Те са микрокосмос на световните провокации. Страната е изправена пред поредност от политически и стопански рискове, произлизащи от Китай ", са акцентира в публикацията.

" Тя е изправена пред разнообразни рискове от Русия, които са съсредоточени основно към киберсигурността, само че никога не се лимитират единствено до това. А с президента Доналд Тръмп, който е в четвъртата си година като президент, Германия към този момент не усеща, че може да разчита на Съединени американски щати да поддържат сигурността ѝ ", се споделя в отчета.

Кампфнер проучва по какъв начин Германия е станала мощно подвластна от износа на Китай и е наблюдавал растежа на китайските поглъщания на немски компании - нещо, с което Берлин със забавяне стартира да се занимава, макар отпора от страна на бизнеса.

" Редица китайски поглъщания, сполучливи или съпротивляващи се, на дребни и междинни компании, които са моторът на немската стопанска система, доведоха до смяна на позицията и разбиране на Китай като стратегически съперник ", се споделя в документа.

За Русия той означи географската и психическата непосредственост с Германия, изключително в източната част на страната.

В публикацията се споделя, че съветският президент Владимир Путин " и това, което неговата усъвършенствана пропагандна машина са съумели да реализират, е да разграничат Русия от руския комунизъм в Източна Германия ".

" Русия употребява немски политически партии за реализиране на своите стратегически цели. Подкрепата за двете крайности - " Алтернатива за Германия " (AfD) вдясно и " Левица " вляво... непрекъснато нараства в поддръжка и въздействие в цяла Германия ", написа той.

Меркел зае безапелационна позиция във връзка с враждебната интензивност на Русия като анексията на Крим през 2014 година, като спомага за прокарването на наказания в Европейския съюз, където редица други държави-членки са по-симпатични към Кремъл.

Документът обаче отбелязва: " Лошите връзки сред господин Тръмп и госпожа Меркел изостриха възприятието за накърнимост на Германия към евентуални рискове от Китай и Русия.

" Тези връзки доведоха до усилване на възприятието за морална равноценност измежду германците по отношение на Русия и Съединени американски щати, съгласно изследванията на анкетата ".

Документът заключава, че три основни събития могат да оформят бъдещето на европейската и западната непоклатимост: президентските избори в САЩ; избирането на нов водач на партията на госпожа Меркел - ХДС - и евентуален претендент за канцлер; и идващите немски федерални избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР