Германия съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавирус -

...
Германия съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавирус -
Коментари Харесай

Ръст на заразените в Германия, криза за здравни работници в Турция |

Германия заяви за рекорден брой нови случаи на ковид - 6638 за миналото денонощие, съобщи Ройтерс.

Общият брой на инфектираните в страната от началото на пандемията доближава 341 223 души, сочат данни на института " Роберт Кох ". Предишният дневен връх на Германия бе 6294 новозаразени на 28 март.

Жертвите на вируса са се нараснали с 33 до 9710 души. Спрямо други европейски страни Германия има относително ниски равнища на инфектирани и умряли от COVID-19 към този момент, само че през последните седмици броят им расте и канцлерът Ангела Меркел предизвести, че може да се стигне до 19 200 новозаразени на ден, в случай че сегашната наклонност продължи. Тя прикани към прецизно съблюдаване на ограниченията, защото нови ограничавания ще бъдат пагубни за стопанската система.

Съгласно съглашението в сряда прагът, при който влизат по-строги ограничения, като да вземем за пример вечерен полицейски час в питейните заведения и по-строги ограничавания на частните събирания, ще бъде понижен до 35 нови случая на 100 000 души за седем дни, спрямо 50 преди.

Френските управляващи възвърнаха с декрет действието на изключителното здравно състояние, което дава правна основа за налагане на избрани рестрикции, и ще влезе в действие от среднощ на 17 октомври, като ще важи за цялата територия на страната, съобщи Франс прес. Мерките се постановат поради утежняването на обстановката с пандемията от COVID-19 в страната.

Съгласно тези ограничения Франция постанова вечерен час от 21 ч. локално време до 6 ч. локално време считано от събота, 17 октомври, в няколко огромни мегаполиса, измежду които и Париж. Вечерният час ще трае четири седмици и след това от Народното събрание ще се изиска удължаването му до 1 декември, съобщи Франс прес.

Сред градовете, наранени от мярката, са Марсилия, Лил, Лион, Гренобъл, Тулуза. Всеки който е на открито по време на този вечерен час, би трябвало да има основателна причина за това. Нарушителите ще бъдат глобявани, разясни Макрон. Глобата ще е 135 евро.


Истанбул е обзет от нова вълна на епидемията от ковид. Само за един месец случаите в мегаполиса са се нараснали с към 50 %, заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

По думите на министъра обезпокоително е ситуацията при здравните служащи. От март до момента са умряли 107 здравни служащи - лекари, медицински сестри, болногледачи и различен медицински личен състав, а над 40 000 са с позитивен тест за COVID-19.

Според здравните управляващи не се планува въвеждане още веднъж на строгите ограничавания за излизане на открито, които се прилагаха в първия стадий на епидемията, нито затваряне на границите.

Нови 1671 случаи на ковид са били открити през последното денонощие в страната, а 57 души са умряли, с което броят на жертвите от месец март до момента надвиши 9 000 души /9 014 души/.

От през днешния ден се планува да бъдат огласявани резултатите от направените проби и на пациентите без признаци, а освен на тези с открити признаци както до момента.

Бразилия може да надвиши 180 хиляди смъртни случаи от COVID-19 до 1 януари 2021 година, даже при опазване на обществено разграничаване и изолираност. Прогнозите идват от Института по здравни индикатори и оценка към университета във Вашингтон, представен от Folha de S.Paulo.

В събота страната доближи 150 000 смъртни случая от COVID-19 за към седем месеца. Ако продължи с тези темпове, прогнозата е за още 30 000 смъртни случая за по-малко от три месеца.

До момента южноамериканската страна е записала общо 5 113 628 доказани случая на COVID-19 и 150 998 смъртни случая. 309 души са умряли за последните 24 часа

Премиерът на Тайланд Прают Чан-оча подписа в четвъртък ексклузивен декрет, забраняващ обществените събирания на повече от петима души и ограничителен превоза. Указът не разрешава и публикуването на чувствителни вести и дава повече права на полицията и бойците в изключителната обстановка.

Прают цитира експанзията, засягаща стабилността на страната за този ход, откакто многохилядни антиправителствени митинги ескалираха в сряда вечерта. Най-малко трима водачи на митингите са задържани от полицията, съгласно тайландските юристи за правата на индивида.

Протестите се организираха на годишнината от студентското въстание на 14 октомври 1973 година, което докара до свалянето на военната тирания. Според кралския закон за клюка в Тайланд, рецензията към монархията се санкционира с до 15 години затвор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР