Германия поема ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН

...
Германия поема ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Германия поема председателството на Съвета за сигурност на ООН

Германия поема ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за месец април, съобщи ДПА.

Очаква се немският министър на външните работи Хайко Маас да дойде в Ню Йорк, с цел да поеме публично председателството от френския си сътрудник Жан-Ив Льо Дриан. Двете прилежащи европейски страни са оповестили, че к оординират своите ръководи, със взаимно проведен дневен ред. 

Дневният ред на Германия за април включва специфични съвещания по въпросите за половото принуждение при спорове и нуклеарното разоръжаване.

На взаимна конференция с френския си сътрудник в Франсоа Дьолатр, за оповестяване на координираните ръководи при започване на март, немският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Кристоф Хойсген съобщи, че желае да провокира по-истински и открит спор в Съвета за сигурност , вместо нормалната процедура страните да прочитат готови изказвания.-->

За финален път Германия е била ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации п рез септември 2012 година, по време на своето последно двугодишно участие в съвета в качеството си на променлив член, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР