Германия подписа договор с германската компания CureVac и нейния британски

...
Германия подписа договор с германската компания CureVac и нейния британски
Коментари Харесай

Германия договори иРНК ваксини до 2029 г.

Германия подписа контракт с немската компания CureVac и нейния английски сътрудник GlaxoSmithKline (GSK) за произвеждане на иРНК ваксини при положение на изключителни обстановки в публичното здраве. Това са съобщили в понеделникот немската биотехнологична компания, представени от " Ройтерс ".

Петгодишният контракт разрешава производството на до 80 милиона дози в къс период до 2029 година, оповестиха от CureVac, добавяйки, че тези дози могат да бъдат за остатъка от актуалната пандемия или бъдещи огнища.

" Нашата стратегия за развиване на иРНК в съдействие с CureVac може да играе основна роля за готовността за пандемия с помощта на адаптивността на технологията и нейния капацитет за бърз отговор ", сподели Роджър Конър, президент на имунизациите и световното опазване на здравето в GSK.

Договорът идва, откакто Германия разкри проекти предишния месец да похарчи близо 3 милиарда евро (3,3 милиарда долара), с цел да подсигурява, че производителите на ваксини против COVID-19 имат задоволително потенциал за локални доставки след предходни тесни места в доставките в по-широкия район. Прочетете още

CureVac се отхвърли от своя претендент за ваксина против COVID-19 от първо потомство, CVnCoV, предходната година след неприятни данни, само че стартира тествания за ново потомство ваксини против COVID-19 на немската компания.

GSK, най-големият производител на ваксини в света по продажби, се контракти през 2020 година с CureVac да създаде основани на иРНК ваксини и моноклонални антитела за инфекциозни болести, откакто взе 10% дял в немската компания.

Миналата седмица съперникът BioNTech, чиято основана на иРНК ваксина против COVID-19 с Pfizer се ползва в международен мащаб, също подписа контракт с немското държавно управление.

В съдружното държавно управление на кацлера Олаф Шолц нямаше единна позиция за наложителната имунизация против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР