Германия отрече днес официално пред Международния съд в Хага, Нидерландия,

...
Германия отрече днес официално пред Международния съд в Хага, Нидерландия,
Коментари Харесай

Никарагуа обвини Германия в съучастие в геноцид на Израел в Газа пред съда в Хага. Берлин отрече

Германия отхвърли през днешния ден публично пред Международния съд в Хага, Нидерландия, да има каквато и да е роля в израелски геноцид в линията Газа посредством продажбата на оръжия на Израел. Това стана по време на чуванията по делото, заведено от Никарагуа в най-висшия съд на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията добави, че искът на латиноамериканската страна е следващата илюстрация на възходящата вълна от правни дейности на интернационалната общественост в поддръжка на палестинците в анклава.

Адвокатката на Германия Таня декор Услар-Глайхен, юридически консултант на немското министерство на външните работи, съобщи пред съдиите в Международния съд, че импортираният от Никарагуа правосъден иск е припрян и се основава на неубедителни доказателства, уточни Ройтерс. Тя добави, че немският експорт на оръжие за Израел е бил деликатно изследван, с цел да се подсигурява спазването на интернационалното право.

" Германия прави всичко по силите си, с цел да оправдае своята отговорност и пред израелците, и пред палестинците ", съобщи още юристката. Ройтерс показва, че Германия е страната с най-големи доставки на филантропична помощ за палестинците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР