Германия отказа военна помощ за Украйна в конфликта ѝ с

...
Германия отказа военна помощ за Украйна в конфликта ѝ с
Коментари Харесай

Германия отказва военна помощ на Украйна

Германия отхвърли военна помощ за Украйна в спора ѝ с Русия. Такова искане насочи президентът Петро Порошенко към НАТО. Германският канцлер Ангела Меркел обаче даде обещание да приказва по въпроса с съветския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес.

НАТО също отклони апела на украинския президент да разположи военни кораби в Азовско море поради случая с Русия в Керченския проток. Говорителката на НАТО Алианса Оана Лунджеску съобщи, че съюзът към този момент има "силно наличие " в Черноморския район.

Пределно ясно е, че споровете се вземат решение единствено по пътя на разговора, на рационалния разговор, сподели Меркел на германско-украински стопански конгрес в Берлин в наличието на украинския министър председател Володимир Гройсман.

Не постановяваме на Русия наказания поради глобите, а с цел да покажем на всички страни, били те и в географска непосредственост до Русия, имат право на лично развиване. Това са правилата на интернационалното право, сподели Меркел.

Украинският министър председател Гройсман не разяснява апела на Порошенко към НАТО да изпрати военни кораби в Азовско море.

Той обаче предизвести, че „ неотдавнашната съветска експанзия в Азовско море може да се случи на всички места “ и че „ това би трябвало да осъзнае светът “.

Трябва да следим от близко нещата, тъй като това визира и Европа, добави Гройсман.

По-рано Русия разкритикува апела на Порошенко за изпращане на военни кораби на НАТО като "ясно ориентиран към предизвикателство на по-нататъшно напрежение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР