Германия очаква наказателните мита на САЩ върху вноса на стомана

...
Германия очаква наказателните мита на САЩ върху вноса на стомана
Коментари Харесай

Германия очаква американските мита за вноса да влязат в сила на 1 май

Германия чака наказателните мита на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий от Европа да влязат в действие от 1 май, съобщи „ Ройтерс “.

Това разкри немски държавен източник ден преди визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел във Вашингтон. Очаква се главните тематики на диалог сред двамата водачи да бъдат комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз и обстановката в Сирия.

„ От днешна позиция имаме вяра, че митата ще влизат в действие на 1 май. “, съобщи държавният представител, като добави, че Германия ще продължи да търси способи за дълготрайно закъснение на митата.

Миналия месец Вашингтон разгласи, че ще наложи мита от 25% за вноса на алуминий и 10% за вноса на стомана от редица страни, в това число и от Европейски Съюз. От Съединени американски щати обявиха, че са въвели митата от съображения за националната сигурност на страната и ги дефинираха като „ защитни цени “ по разпоредбите на Световната комерсиална организация(СТО).

На срещата сред Тръмп и Меркел се чака да бъде наранена и тематиката за газопровода „ Северен Поток 2 “,, който би трябвало да свърже Германия и Русия по дъното на Балтийско море.

Редица източноевропейски страни показаха опасения, че газопроводът може да усили зависимостта на Европа от съветския газ и да подкопае ролята на Украйна като директен маршрут за доставки на газ от Русия

„ Нашият разбор е, че планът не ни прави по подвластни от Русия. Русия е доста благонадежден снабдител “, разяснява държавен представител на Германия.

Представителят удостовери позицията на Ангела Меркел, която съобщи, че планът няма да бъде сбъднат, до момента в който не се подсигурява ролята на Украйна като директна страна за доставки на съветски газ в Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР