Германия облекчава мерките при пристигане в страната забългари, които са

...
Германия облекчава мерките при пристигане в страната забългари, които са
Коментари Харесай

Германия и Италия отменят карантината за пристигащи от България със зелен сертификат


Германия облекчава ограниченията при идване в страната забългари, които са имунизирани или преболедуваликоронавирус, заяви българското Министерство на външните работи.

За задачата идващите от България би трябвало да показват уверение за излекуване след коронавирусна зараза, имунизация или отрицателен тест за Covid-19. Тестът може да се показа до 48 часа след влизане в страната. Съответните документи за имунизация или преболедуване могат да се изискват от способените органи преди началото на пътуването.

Изключение от задължението за тест и засвидетелствуване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.

Необходима е регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de.

При механически проблем със уеб страницата може да се попълни така наречен " заместващо уведомление ", което също е на български език.

Подробна информация за режима на влизане в Германия и ограничаващите ограничения е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат спосолството ни в Берлинна адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlinили телефон: +49 30 201 09 22и имейл: [email protected], както и с генералното ни консулство във Франкфурт на Майнна следните телефони:+49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10и това в Мюнхенна адрес: Walhallastraße 7, 80639 Münchenи телефони:+49 89 171 176 14, +49 89 171 176 15.

Дежурен телефон единствено за незабавни случаи и изключителни обстановки в извънработно време: +49 172 888 10 56Е-mail: [email protected]

Властите в също Италия анулират наложителната карантина за идващите от България в интервала от 16 май до 30 юли при показване на отрицателентест за каронавирус.

Българските жители би трябвало да показват " зелен документ ", който потвърждава, че имат негативен тест за Covid-19 -молекулярен или антигенен, взет посредством проба от носоглътката и изработен до 48 часапреди влизането им в страната.

Ако не показват негативен тест, те са задължени да съблюдават 10-дневна карантина, като след приключването й би трябвало още веднъж да се тестват.

Българските жители би трябвало да попълнят авансово цифров формуляр за локализация, наличен на адрес: https://app.euplf.eu/#/

Изключения от задължението за тест и за карантина са планувани в следните случаи, само че при изискване, че не са налице признаци на ковид:

- екипаж на транспортни средства;

- пътуващ персонал;

- влизане в страната от страни от лист " А " (Сан Марино и Ватикана);

- влизане в страната за интервал, който не надвишава 120 часа по потвърдени аргументи, свързани с работа, здраве или безспорна неотложност, при приключването на който жителят следва неотложно да напусне територията на Италия, като в противоположен случай предстои на карантина;

- пренос с персонално транспортно средство, през италианска територия, за интервал, който не надвишава 36 ч., при приключването на който жителят следва неотложно да напусне територията на Италия, като в противоположен случай предстои на карантина;

- трансгранични служащи, пътуващи по работа;

-персонал на предприятия и компании, чието главно или второстепенно седалище е в Италия; - за пътувания в чужбина по потвърдени аргументи, свързани с работа, за интервал, който не надвишава 120 часа;

- чиновници на Европейски Съюз или интернационалните организации, дипломатически сътрудници, административно-технически личен състав на дипломатически и консулски задачи, боен личен състав и др.;

- възпитаници и студенти, които посещават занятия в образователно заведение, което се намира в страна, която е друга от страната на престояване и в която се завръщат най-малко един път седмично.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР