Германия няма да разхлабва мерките преди коледните празници,а смята да

...
Германия няма да разхлабва мерките преди коледните празници,а смята да
Коментари Харесай

Германия налага по-строги ограничения за Коледа


Германия няма да разхлабва ограниченията преди коледните празници,а счита да наложи по-строги ограничания. Тава стана ясно през днешния ден след среща на министри и районни водачи.

Вече 6 седмици в страната е в действие частична карантина, като в част от провинциите ограниченията са по-строги. Все повече провинции поддържат националната карантина. Новите случаи всеки ден бележат нови върхове.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер сподели, че Германия има потребност от строга карантина преди Коледа, в случай че желае да забави разпространяването на вируса.

Министрите на опазването на здравето и на стопанската система също приканиха за удължение на наложените ограничения.

Армин Лашет, министър председателят на най-многолюдната немска провинция Северен Рейн - Вестфалия, прикани за национални ограничавания " допустимо най-скоро " и съобщи, че районните водачи би трябвало да се срещнат с федералната канцлерка Ангела Меркел за договаряне на ограниченията този уикенд.

От сряда в Бавария е разрешено да се излиза от у дома единствено по значими аргументи, а Берлин желае да затвори магазините и да удължи коледната почивка на учебните заведения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР