Германия няма да отменя задължителната изолация за повечето хора, заразени

...
Германия няма да отменя задължителната изолация за повечето хора, заразени
Коментари Харесай

Германия няма да отменя задължителната изолация за повечето хора, заразени с COVID-19

Германия няма да анулира наложителната изолираност за множеството хора, инфектирани с COVID-19, сподели през днешния ден здравният министър Карл Лаутербах. Това съставлява смяна в позицията на държавното управление, откакто бяха изразени опасения, че премахването на карантинните ограничавания би основало усещане, че пандемията е завършила, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31234
" Коронавирусът не е простуда. Затова би трябвало да продължи да има изолираност след заразяване ", съобщи Лаутербах в Туитър.

Той сподели, че е позволил неточност, като е загатнал за завършек на наложителната карантина.

Съгласно сегашните правила хората с COVID-19 би трябвало да бъдат в изолираност най-малко седем дни. Миналата седмица Лаутербах загатна за смяна към доброволна петдневна самоизолация с рекомендация за тест за ковид в края на този интервал.

Идеята за унищожаване на карантината, с изключение на за медицинския личен състав, се появи, откакто случаите на КОВИД-19 през последните седмици доста се усилиха.

Министърът сподели, че е направил предлагането за да бъде омекотен товарът върху здравните управляващи, които би трябвало да разпореждат карантина и изолираност. Но през днешния ден той съобщи, че то е изпратило неправилен сигнал, че пандемията е завършила и заплахата е отминала.

" Това не е по този начин ", сподели той на конференция.

От 1 май хората, които са имали контакт със инфектиран човек, към този момент няма да бъдат длъжни да остават под карантина. Те обаче ще бъдат мощно насърчавани да се изолират.

През последните към седем дни случаите на COVID-19 понижиха.

Днес управляващите оповестиха за 214 985 нови случая - с към 20 % по-малко, в сравнение с преди седмица. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР