Германия няма да бойкотира Олимпийските игри в Париж следващото лято,

...
Германия няма да бойкотира Олимпийските игри в Париж следващото лято,
Коментари Харесай

Германия няма да бойкотира Олимпийските игри в Париж само ако руските спортисти са без национални символи

Германия няма да бойкотира Олимпийските игри в Париж идващото лято, в случай че до най-големия състезателен конгрес на планетата бъдат позволени съветски и беларуски спортисти под безпристрастен байрак.

Германската федерация на олимпийските спортове (DOSB) реши, че няма да откаже присъединяване на събитието, само че ще поддържа присъединяване на руснаци и беларуси единствено в случай че те бъдат без национални знаци във френската столица.

" Проведохме редица разисквания и стигнахме до решението, че ще подкрепим допускането на спортисти от Русия и Беларус, само че единствено с безпристрастен статут. Колкото се отнася до апела на Украйна за протест на Олимпийските игри, можем да заявим, че от наша страна това няма да се случи ", заяви президентът на DOSB Томас Вайкерт.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах разгласи, че се обмисля в Париж 2024 да бъде разрешено присъединяване на руснаци и беларуси, само че при строго избрани условия - безпристрастен статут и чисто минало по отношение на използването на допинг.

Решението на Бах среща сериозен политически отпор в Германия. Страната е една от 35-е, подписали петиция до МОК, с която се упорства изясняване на формулировката: безпристрастен статут.

Томас Бах ще е измежду гостите на идния Рурски политически конгрес в Есен. Участниците дадоха обещание, че ръководителят на МОК ще бъде посрещнат от повсеместен митинг. Той е проведен от германско-украинската група за поддръжка OPORA.

" Всеки съветски състезател с безпристрастен байрак е опръскан с кръв ", оповестиха от организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР