Германия може да стане поредната европейска държава, която да договори

...
Германия може да стане поредната европейска държава, която да договори
Коментари Харесай

И Германия планира преговори за „Спутник V“


Германия може да стане следващата европейска страна, която да контракти доставки на съветската ваксина „ Спутник “. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето Йенс Шпан. Той съобщи през днешния ден на брифинг в Берлин, че Германия поддържа контакти с Руската федерация по отношение на потреблението на коронавирусната ваксина „ Спутник “ и не изключва съглашения с съветската страна в това отношение, съобщи ТАСС, представена от „ Фокус “.

Ние сме в контакт на разнообразни равнища с нашите съветски сътрудници в Министерството на здравеопазването, сподели Шпан. Министърът добави, че немският институт „ Пол Ерлих “ за създаване на ваксини и биомедицински артикули поддържа съветската страна " в търсенето на индустриални сътрудници в Европа и Германия. „ Мога да си показва, че можем бързо да сключваме контракти “, разяснява Шпан, само че не посочи кои контракти е имал поради.

Берлин неведнъж акцентира, че изискване за потреблението на „ Спутник V “ в Германия е утвърждението на имунизацията от Европейската организация по медикаментите (EMA). Издаването на незабавни документи на национално равнище, заобикаляйки регулатора на Европейски Съюз в Германия, е изключено.

В същото време немският външен министър Хайко Маас съобщи тази седмица, че управляващите ще приключат акцията за имунизация тази година благодарение на тези ваксини, които към този момент са утвърдени.

В Германия постоянно се води полемика за опцията за започване на договаряния за доставката на „ Спутник V “ авансово, без да се чака утвърждението на EMA, което и провокира въпросите към Шпан " Процесът може да се форсира, когато има повече данни ", сподели той.

Както стана известно при започване на февруари, IDT Biologika договаря с Руската федерация за възможното произвеждане на „ Спутник V “ в Германия. Ръководителите на шест немски федерални провинции към този момент показаха поддръжката си за потреблението на „ Спутник V “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР