Германия може да прекрати вноса на руски петрол тази година.

...
Германия може да прекрати вноса на руски петрол тази година.
Коментари Харесай

Германия може да прекрати вноса на руски петрол тази година

Германия може да приключи вноса на съветски нефт тази година. Това съобщи в петък канцлерът Олаф Шолц, представен от " Ройтерс ".

Той направи изказването в Лондон след срещата с английския министър председател Борис Джонсън.

Шолц отговори на въпрос на журналис т дали изпитва възприятие на позор, че страните от Европейски Съюз заплащат на Русия милиарди евро за горива.
 Германия разгласи 40 съветски дипломати за нежелани
Германия разгласи 40 съветски дипломати за нежелани

Бербок: Решително ще увеличим поддръжката за украинските въоръжени сили и ще укрепим източния фланг на НАТО

" Ние работим интензивно, с цел да станем самостоятелни от вноса на (руски) нефт и считаме, че ще успеем да го създадем през тази година ", сподели Шолц по време на конференция в Лондон с английския министър председател Борис Джонсън.

Европейският съюз тази седмица утвърди нови наказания против Русия, в това число възбрана за импорт на въглища от август. Германия ускори напъните си да понижи излагането си на съветския импорт на сила след съветската инвазия в прилежаща Украйна на 24 февруари.

Москва назовава офанзивата си " специфична военна интервенция " за демилитаризиране на съседа си. Украйна и западните последователи назовават ​​това предлог за непредизвикана инвазия.

Руският нефт в този момент съставлява 25% от немския импорт, което е по-малко от 35% преди нашествието, а вносът на газ е понижен до 40% от 55 %. Вносът на съветски каменни въглища е намалял до 25% от 50% преди нашествието.

Спирането на вноса на съветски газ е по-трудно за Германия, която през първото тримесечие получи 40% от доставките от Русия. Германия желае да понижи каузи на съветския газ до 24% до това лято. Но може да отнеме до лятото на 2024 година, преди най-голямата европейска стопанска система да приключи зависимостта си от съветския газ.

" Ние работим интензивно, с цел да станем самостоятелни от нуждата от импорт на газ от Русия ", сподели Шолц.
 Германия и Англия обединени против съветската експанзия в Украйна
Германия и Англия обединени против съветската експанзия в Украйна

Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън по време на конференцията си в Лондон с немския канцлер Олаф Шолц

" Това, както може да си визиите, не е толкоз елементарно, тъй като се нуждае от инфраструктура, която първо би трябвало да бъде построена. Така че тръбопроводи до северния бряг на Германия, пристанища за регазификация, които разрешават да вземем за пример корабите за полутечен природен газ да дават доставките си на газа мрежа в Германия. ", призна той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР