Германия, която е ротационен председател на ЕС, свиква днес спешна

...
Германия, която е ротационен председател на ЕС, свиква днес спешна
Коментари Харесай

Свикаха спешна среща заради новия щам на коронавируса

Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, привиква през днешния ден незабавна среща на Европейски Съюз поради новия вариант на ковид, открит във Англия, съобщи ДПА.

Берлин задейства интегрирания механизъм на Европейски Съюз за реакция на политическо ниво при рецесии, заяви представителят на немското председателство Себастиан Фишер, заяви БНР. Контролът върху пътуванията до и от европейските страни е в пълномощията на националните държавни управления, само че Европейската комисия може да координира, да улеснява размяната на информация и да дава рекомендации, отбелязва ДПА.

Новият вариант на COVID-19 е открит у пациент в Италия, заяви италианското здравно министерство. Пациентът се е завърнал преди дни от Англия с полет до римското летище Фиумичино и сега е в изолираност. Според Световната здравна организация новата версия на ковид е била открита и в Нидерландия, Дания и Австралия.

Пристигащите в Гърция от Англия ще бъдат поставяни под 7-дневна карантина. За идващите от останалите страни в Гърция наложителната карантина е тридневна. От през днешния ден в Сърбия ще се влиза единствено с негативен PCR тест за ковид, а за жителите, които нямат подобен, е планувана изолираност за 10 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР