Германия, която е ротационен председател на ЕС, предлага по-лесна и

...
Германия, която е ротационен председател на ЕС, предлага по-лесна и
Коментари Харесай

Германия иска да ускори спирането на еврофондове


Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, предлага по-лесна и бърза процедура за прекъсване на еврофондовете при проблеми с върховенството на закона. Страната изиска нарушаванията на върховенството на закона да водят до краткотрайно прекъсване на финансирането от Европейски Съюз, а решенията за това да бъдат вземани с болшинство от страните членки по рекомендация на Европейската комисия, оповестява " Ройтерс ".

Ако това предложение бъде утвърдено, проблематичните страни от Централна и Източна Европа по-трудно биха могли да се опълчват на сходно наказване. Сега всяка съответна глоба може да се наложи единствено с цялостно единогласие, само че Унгария и Полша се поддържат взаимно и постановат несъгласие.

Германия упорства процедурата да важи за средствата от бюджета на Европейски Съюз, както и за финансирането в размер на 750 милиарда евро за икономическо възобновяване от рецесията с ковид.

Предложението е основа за договаряния сред 27-те страни членки и Европейския парламент. През юли страните от Европейски Съюз се споразумяха за сходен механизъм, само че точните детайлности още не са избрани.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР