Германия, която десетилетия наред беше символ на икономически успех и

...
Германия, която десетилетия наред беше символ на икономически успех и
Коментари Харесай

Германската индустрия се справя с последиците от енергийния шок

Германия, която десетилетия наред беше знак на стопански триумф и доминация на международните пазари, в този момент е най-зле представящата се огромна развита стопанска система в света. МВФ и Европейски Съюз чакат тя да се свие още тази година.

Това развиване пристигна след нашествието на Русия в Украйна и загубата на евтиния природен газ на Москва – невиждан потрес за енергоемките промишлености на федералната република.

Слабото показване на най-голямата стопанска система в Европа провокира вълна от рецензии, неодобрение и диспути по отношение на пътя напред.

 
Като цяло сме в обстановка, в която сме мощно наранени от външни фактори. Това води до риск от деиндустриализация. Боли ме да виждам, че към този момент има ясни първични признаци за това в Германия.
Кристиан Кулман – изпълнителен шеф на химическата компания Evonik

Кулман управлява в миналото процъфтяваща компания от химическата индустрия. Но загубата на съветския газ се отразява пагубно на производството. Сега " Евоник " е изместила индустриалния развой към два генератора, работещи с газ. По-късно инсталациите ще бъдат пригодени да употребяват водород.

Вицеканцлерът Роберт Хабек от Зелената партия предлага финансиран от държавното управление таван на цените на електрическата енергия за индустрията, с цел да премине стопанската система по-лесно през прехода към възобновима сила.

Предложението на Хабек среща опозиция от канцлера Олаф Шолц и другия сътрудник от ръководещата коалиция – Свободните демократи. Природозащитници настояват, че това единствено ще удължи зависимостта от изкопаемите горива.

 
Погрешни политически решения повлияха на високите разноски за сила. Помислете за последователното отричане от нуклеарната сила. Това няма нищо общо с опазването на климата, само че беше забележителен мотор на разноските.
Кристиан Кулман – изпълнителен шеф на химическата компания Evonik

Тези неточности в енергийната политика бяха доста скъпи. Не може промишлеността и немските служащи да бъдат оставени да заплащат сметката.

Енергоемките промишлености се пробват да се оправят по своему с ценовия потрес. Бързото създаване на 4 плаващи терминала за полутечен природен газ демонстрираха, че могат да бъдат взети бързи решения, когато се постанова.

Много планове за чиста сила обаче са спъвани от огромната администрация и дългия интервал на възвръщаемост. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР