Германия конфискува три танкера за втечнен природен газ на Газпром,

...
Германия конфискува три танкера за втечнен природен газ на Газпром,
Коментари Харесай

Германия конфискува три кораба за втечнен газ на "Газпром"

Германия конфискува три танкера за полутечен природен газ на Газпром, заяви " Бизнес инсайдер ", защото Европа е изправена пред енергийна рецесия.

Dynagas LNG Partners заяви, че контролът на Германия над корабите ще продължи „ за неустановен интервал от време “. Два от корабите, " Амур " и " Об ", бяха наети от " Газпром " до 2028 година Третият транспортен съд, " Чиста сила ", до 2026 година

Германия пое контрола над немското поделение на Газпром през април, с цел да подсигурява енергийните доставки след нахлуването на Русия в Украйна. Оттогава Gazprom Germania е преименувана на Securing Energy for Europe.

Миналата седмица Берлин обмисли експроприиране на части от съветския газопровод " Северен поток 2 ", които са на територията на Германия, и свързването му с LNG терминал. Втечненият природен газ, изключително с генезис от Съединени американски щати, е в огромно търсене, до момента в който Европа търси други възможности на съветската сила.

Но обстановката в Европа остава тежка. Миналия четвъртък немският министър на стопанската система Робърт Хабек разгласи, че страната към този момент е във етапа на „ паника “ на своя проект за изключителни обстановки с газ, сигнализирайки, че предприятията и семействата би трябвало да понижат потреблението и че държавното управление планува дълготраен риск от дефицит на доставки.

А във вторник изпълнителният шеф на Международната енергийна организация Фейт Бирол сподели пред Bloomberg, че Европа би трябвало да бъде подготвена да ограничи потреблението си на природен газ с до 30%, в случай че Русия изцяло спре доставките.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР