Германия и Италия се споразумяха да работят по-тясно заедно в

...
Германия и Италия се споразумяха да работят по-тясно заедно в
Коментари Харесай

Германия и Италия се споразумяха за съвместен „план за действие“, включително енергия, технологии, защита на климата

Германия и Италия се споразумяха да работят по-тясно дружно в региона на енергетиката, технологиите, запазване на климата, сигурност и културно съдействие сред други въпроси

От Асошиейтед прес, 22 ноември 2023 година, 13:06

БЕРЛИН -- БЕРЛИН (AP) - Германия и Италия се съгласиха в сряда да работят по-тясно дружно в региона на енергетиката, технологиите, опазването на климата, сигурността и културното съдействие, наред с други въпроси.

Германският канцлер Олаф Шолц и италианският министър председател Джорджия Мелони подписа „ проект за деяние “ в Берлин след среща на висши чиновници от двете страни и присъединяване на двамата водачи по-рано денем във виртуална среща на върха на Г-20.

Планът за деяние ще докара до нови планове за съдействие и ще сътвори нови формати за съдействие, сподели Шолц, като особено загатна по-силното съдействие в региона на енергетиката, с цел да се подсигурява дълготрайна сигурност на доставките на газ и водород.

Шолц също разгласи построяването на нов водопровод през Алпите.

„ Съгласни сме, че желаеме да разтеглим нашето енергийно съдействие с цел да се укрепят дълготрайните доставки, сигурността и трансформацията “, сподели канцлерът.

„ С нов водопровод през Алпите желаеме да повишим сигурността на доставките на двете ни страни “, добави Шолц. „ В същото време желаеме бързо да сключим германо-италианско съглашение за газ и взаимност. “

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР